Historisch Rijwielmuseum
Ommen

Tweede Wereldoorlog Fiets Toer

Fiets toer in en rondom de parel aan de Vecht, het toeristische plaatsje Ommen.

Deze toer word niet georganiseerd door het fietsmuseum, maar door een vrijwilliger van het fietsmuseum.

Zie hieronder de afbeelding voor meer informatie betreffende de tocht en het aanmelden.

Aanmelden kan via de QR code of de onderstaande link.

 

De link naar het formulier om u aan te melden, mocht u geen gebruik maken van de QR code:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduTztr3I4jX5l10ElX0cjhmppucfYBgWZwe3efKBn--mjljw/viewform

 

Zie hieronder een filmpje om een indruk te krijgen van deze toer!


In de tweede wereldoorlog hebben er in en rondom Ommen verschillende gebeurtenissen plaatsgevonden. Het is belangrijk dat de geschiedenis van deze periode niet vergeten wordt en tijdens deze tour wordt u dan ook ruimschoots geïnformeerd over wat er zich allemaal heeft afgespeeld in en rondom Ommen.  

Deze tour wordt op de fiets afgelegd met een afstand van +/- 25 kilometer. 

U dient zelf voor een fiets te zorgen. Het is ook mogelijk om voor 5,- euro een oldtimer fiets te huren van het fietsmuseum. 

Startpunt van de tocht zal zijn op de vechtbrug van Ommen (Hessel Mulert brug). Om 13:00 en 18:00 uur,(zie in het aanmeld formulier de beschikbare datums en tijden) vertrekt de tocht. De kosten bedragen 10,- euro per persoon. Tijdens deze tour komt u langs en op de locaties waar de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. De gids voorziet u uitgebreid van informatie en verhalen. De gids heeft verschillende voorwerpen en foto's mee uit deze periode om de beleving te verduidelijken. Hij zal herkenbaar zijn door de fiets waarop hij rijdt: deze komt uit de tweede wereldoorlog en oogt nostalgisch. Het is een tocht waarbij er ruimte is voor vragen en gesprekken. 

Enkele onderwerpen die tijdens de tour aanbod komen zijn: Het verzet, onderduikershol, de bevrijding door de Canadezen, Kamp Erika (het vergeten kamp), vergeldingswapen 2, droppingsveld bij Stegeren, de Jodenvervolging, verschillende werkkampen en een vliegtuigcrash.  

Naast de locaties die de gebeurtenissen weergeven fiets u ontspannen door het prachtige natuur- landschap van het Vechtdal. De duur van de toer zal 3,5 uur in beslag nemen, hier kan wat speling in zitten door het gekozen vervoersmiddel.  

Na de tocht hopen wij, dat u als deelnemer, zich een beeld heeft kunnen vormen bij de gebeurtenissen en locaties waar de gids u langs heeft geleid. Wij hopen ontspanning en geschiedenis te combineren tot een onvergetelijke middag.   

De tocht gaat alleen door als er minimaal 5 aanmeldingen zijn! Er kunnen maximaal 20 personen mee!

Heeft u geen fiets dan is er een mogelijkheid om van het Fietsmuseum in Ommen een fiets te huren. Er zijn een aantal antieke rijwielen te huur. Deze rijwielen zijn te huur gedurende deze tocht voor een bedrag van 5,- euro. Mocht u een fiets willen huren geef dit aan op het aanmeld formulier, u krijgt dan nog een bericht van hoe en wat.

Neem tijdens de toer eten en drinken voor u zelf mee!

Mochten er wijzigingen zijn of dat de tocht word geannuleerd dan word u hierover geïnformeerd.

Opgeven kan door de bovenstaande link aan te klikken of de QR-code te scannen. 

U krijgt een bevestiging van deelname!

Deelnemen op eigen risico!

Voor vragen kunt u contact op nemen met het e-mailadres: j_overweg@hotmail.com


 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info